این سوالیست که ذهن هنرجویان و طراحان مبتدی را درگیر خود کرده. حال جواب سؤال چگونه طراحی را شروع کنیم چیست؟ مهمترین عاملی که شما را در آموزش طراحی همیاری میکند ذهن تعلیم دیده شماست. شما با سؤال کردن از خود، چگونه طراحی کنیم ، چراغی را در ذهن خود روشن میکنید و به دنبال کسب اطلاعات میروید. مهمترین عامل در یادگیری طراحی شناخت و آنالیز و تمرین کردن شماست، شما با دیدن آموزشهای مناسب طراحی سنتی و آموزش نقاشی دیجیتال و تجزیه تحلیل اطلاعات بهدست آمده میتوانید به سؤال چگونه نقاشی را شروع کنیم به راحتی پاسخ دهید ما در این مقاله به شما روشهایی را پیشنهاد میدهیم تا اطلاعات ورودی به ذهنتان را افزایش دهیم و ذهنتان آمادگی برای رویارویی با هر نقاشی و یا طراحی ایی را داشته باشد.
طراحی و نقاشی هنری است که از کودکی همراه همهی ماست. تقریبا همهمان در کودکی با مداد و مداد رنگی نقاشی کشیدهایم. اما هنر نقاشی برای همه یک تجربه مشابه و مانند هم نیست. عده زیادی هستند که نقاشی از عالم کودکی تا به امروز همراه آنهاست یا در این عرصه استعدادی خاص دارند. به همین دلیل تصمیم گرفتهاند که این هنر را ادامه دهند. وقتی وارد عرصه هنر نقاشی شوید متوجه میشوید که میتوانید آن را در دو مسیر مختلف ادامه دهید. اگر به حس و حال نقاشی با مداد و کاغذ علاقه دارید، به احتمال زیاد همان مسیر نقاشی سنتی را ادامه خواهید داد و در همین مسیر رشد خواهید کرد. اما اگر دوست دارید هنرتان را با تکنولوژی ترکیب کنید و از آن به عنوان منبع درآمد استفاده کنید، میتوانید وارد عرصه آموزش نقاشی دیجیتال شوید.
علاوه بر این، دنیای دیجیتال مثل دنیای واقعی محدود نیست. شاید شما در نقاشی سنتی فضا و متریال کافی برای اجرای آنچه که در ذهنتان میگذرد را نداشته باشید. اما دنیای دیجیتال به سبب نامحدود بودن منابعی که در اختیارتان میگذارد، به شما این امکان را میدهد که هرچه در ذهن دارید را به مرحله اجرا برسانید.
بین نقاشی دیجیتال و طراحی با مداد همانطور که از نامشان برمیآید تفاوتهایی وجود دارد. برای طراحی با مداد باید به نکات کلیدی و اولیهای توجه داشت که این نکات میتواند روی نتیجه نهایی تاثیرگذار باشد. یکی از نکاتی که در آموزش طراحی باید بدان دقت کنید، انتخاب مداد مناسب است. گفته میشود که نباید فقط از یک نوع مداد در طراحی با مداد استفاده کرد. مدادهای مختلفی برای استفاده وجود دارند. مدادهای سری H و مدادهای سری B . برای شروع کار طراحی با مداد توصیه میشود که کار را با مداد HB شروع کنید. نوک این نوع مداد تیزتر از سایر انواع مدادهاست و باعث میشود که طراحی شما بافت نرمتر و ریزتری داشته باشد. مداد 6B برای پر کردن نقاط تیرهتر استفاده میشود. اما توانایی پوشانندگی کمتری دارد ولی نوک آن نرمتر از HB است.
بسیاری از افراد در شروع کار طراحی با مداد، کاغذ را روی تخته شاسی میگذارند و کار را آغاز میکنند. اما سفتی و سختی تخته شاسی موجب میشود که بافت نرم مداد نتواند کار خود را به درستی انجام دهد و سایهروشنهای کار شما خود را به درستی نشان ندهند و دون دون شوند. بهتر است اگر میخواهید از تخته شاسی استفاده کنید، چند کاغذ زیر دست خود بگذارید تا طراحی نهایی شما بافت نرمی داشته باشد. پس فراموش نکنید که کاغذ را روی تخته شاسی پلاستیکی و چوبی به طور مستقیم قرار ندهید.
نکته مهم دیگر در آموزش طراحی، جنس کاغذی است که با آن کار میکنید. کاغذهایی که نرمترند و بافت سبکی دارند برای کار شما مناسبتر خواهند بود. وقتی کاغذ را خریداری کردید، اول روی هر دو طرف آن تست طراحی را با مداد نرم و سبک انجام دهید تا ببینید کدام سمت کاغذ برای نقاشی بافت نرمتر و منسجمتری دارد. متاسفانه کاغذها از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و انتخاب کاغذ مناسب همیشه یکی از دغدغههای نقاشها و طراحان بوده است.
برای ورود به هر شاخه آموزشی دو راه جلوی پای ماست. یک اینکه فقط به دنبال رسیدن به هدف باشیم و بخواهیم همه مباحث را به صورت کلی یاد بگیریم تا به همه مضامین اشراف پیدا کنیم و 2 زمانی که میخواهیم مباحث را از پایه یاد بگیریم و با ساختار یک کار آشنا شویم. آموزش طراحی هم همین روال را دارد. در آموزش طراحی ساده ، باتوجه به اینکه هنرجو مایل است زودتر به هدف خود که همان نقاشی و طراحی است، برسد، مضامین و مفاهیم به صورت کلی به او آموزش داده میشود.
یعنی برای مثال فرض کنید که در این قسمت به هنرجو یاد داده میشود که چگونه یک درخت بکشد اما بررسی اجزا، نور و رنگپردازی به او آموزش داده نمیشود. در طراحی ساده، هنرجو درنهایت به هدف خود خواهد رسید و میتواند یک اثر خلق کند. یا برای مثال به او آموزش داده میشود که بتواند طراحی چهره را انجام دهد. اما با او درمورد آناتومی چهره و فیگورها حرفی زده نمیشود. چرا که هنرجو به دنبال آموزش نقاشی ساده است. اما در طراحی پایه، با هدف اینکه هنرجو بتواند به همه جوانب مبحث اشراف داشته باشد، با او از همه چیز حرف زده میشود. حتی به مفاهیم تئوری آموزش طراحی هم پرداخته میشود. تمام تکنیکهای هنر تجسمی با هنرجو کار میشود و این هنرجو درنهایت هم به طراحی ساده و اصول آن اشراف دارد و هم به مفاهیم طراحی کلی. یعنی همه موارد با او از پایه تا انتها کار میشود. این دیگر به هدف هنرجو بستگی دارد که میخواهد به همه جزییات اشراف داشته باشد یا نه.
حالا که میدانیم طراحی دیجیتال شکل تازه و مدرن از آموزش نقاشی است، میتوانیم مباحث موجود در این مقوله را هم به دو قسمت طراحی دیجیتال ساده و پایه تقسیم کنیم. نرمافزارهای طراحی دیجیتال بسیار متنوع و گسترده هستند. مسلما ابزارهای حرفهای و پیشرفته خروجی کاملتری خواهند داشت و گرافیستها و طراحان حرفهای که با کمپانیهای بزرگ کار میکنند، با این نرمافزارهای حرفهای هم آشنا هستند. اما این به چه معناست؟ به معنای اینکه این فرد حرفهای روزی کار با نرمافزارهای مبتدی و ساده را آغاز کرده و زمانی که به آنها اشراف پیدا کرد، با ابزارهای حرفهایتر کار خود را آغاز کرد. اگر قرار باشد روزی وارد بازار کار طراحی دیجیتال شوید، به احتمال زیاد مجبور خواهید بود خروجی را با نرمافزارهای پیچیدهتر و حرفهایتر به کارفرما تحویل دهید. به همین دلیل باز هم همه چیز به هدف شما برمیگردد.
اگر هدف شما از یادگیری نقاشی دیجیتال ، صرفا لذت و علاقه است، شاید هرگز نیازی به کار با ابزار پیشرفته نداشته باشید. اما اگر تصمیمتان بر این باشد که روزی وارد بازار کار شوید و از این هنر کسب درآمد کنید، اشراف شما به ابزارهای حرفهای مزیت شما خواهد بود.
درنهایت فراموش نکنید که همه چیز به خودتان بستگی دارد. اینکه مسیر یادگیری کدام شاخه از این طراحی برای شما سادهتر خواهد بود، به شما و تواناییهایی که دارید وابسته است. میتوانید مسیرتان را انتخاب کنید و در آن تبدیل به یک هنرمند حرفهای شوید. ناامید نشوید و با دیدن قیمتهای هنگفت ابزارهای آموزش طراحی، کنار نکشید. در مسیر خود ثابت قدم باشید و بدانید که میتوانید در این مسیر بسیار موفق شوید. مشخصا این مسیر ساده نخواهد بود و برای پیشرفت در آن بایستی استمرار و سماجت داشته باشید. دورههای آموزشی متعددی در اینترنت وجود دارد که میتوانید با تکیه بر آنها آموزش طراحی را آغاز کنید. اگر به این حوزه از هنر علاقه زیادی دارید میتوانید رشته دانشگاهی نقاشی را انتخاب کنید و قدم در این عرصه بگذارید.